USD Coin

Wat is USD Coin?

USD Coin (USDC) is een vorm van cryptocurrency die bekendstaat als een stablecoin, wat betekent dat de waarde ervan stabiel blijft ten opzichte van een specifieke referentievaluta, in dit geval de Amerikaanse dollar (USD). Het werd gelanceerd in 2018 als een gezamenlijk project tussen Circle, een fintech-bedrijf, en Coinbase, een cryptocurrency exchange.

USDC is een ERC-20 token gebouwd op het Ethereum blockchain-netwerk, wat betekent dat het werkt op het Ethereum-netwerk en de technische standaarden van die blockchain volgt. Het heeft zich echter ook uitgebreid naar andere blockchain-platforms, waaronder Algorand en Solana.

De waarde van USD Coin is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar in een verhouding van 1:1. Deze stabiliteit wordt bereikt door middel van een mechanisme waarbij elke USDC-token wordt gedekt door een overeenkomstige reserve van Amerikaanse dollars die worden aangehouden op een gereguleerde bankrekening. Deze reserves worden periodiek gecontroleerd om transparantie te waarborgen en te bevestigen dat de tokens volledig gedekt zijn.

Waar wordt USDC voor gebruikt?

USDC wordt voornamelijk gebruikt als een middel om waarde over te dragen en op te slaan in het cryptocurrency-ecosysteem. Het biedt de voordelen van blockchaintechnologie, zoals snelle en kostenefficiënte transacties, terwijl het de prijsvolatiliteit minimaliseert die gepaard gaat met andere cryptocurrencies zoals Bitcoin of Ethereum.

Handelaren en investeerders kunnen USDC gebruiken als een stabiele waardeopslag tijdens perioden van hoge marktvolatiliteit. Het dient ook als een handig hulpmiddel om snel geld over te maken tussen verschillende cryptocurrency-exchanges of -platforms zonder afhankelijk te zijn van traditionele banksystemen.

Over het algemeen streeft USD Coin ernaar een betrouwbare en transparante stablecoin te bieden die efficiënte digitale transacties mogelijk maakt, terwijl de waarde ten opzichte van de Amerikaanse dollar stabiel blijft. Lees meer over wat zijn stable coins

Het is belangrijk om te onthouden dat investeren in cryptocurrencies risico’s met zich meebrengt, inclusief het potentieel voor verlies. Het is verstandig om altijd goed geïnformeerd te zijn, je eigen risicoanalyse uit te voeren en alleen te investeren wat je bereid bent te verliezen.

Veel gestelde vragen